Låt Herren din Gud tala om för oss vilken väg vi ska gå och vad vi ska göra.
Jeremiah 42:3

Världen idag

Florida-guvernören Ron DeSantis. Foto: Rebecca Blackwell/AP/TT

Tecken på minskat Trumpstöd

Ledare · Publicerad 00:00, 11 nov 2022

Närmast likt en politisk dogm har det de senaste decennierna blivit så att den sittande amerikanske presidentens parti förlorar, och gör det stort, i de så kallade mellanårsvalen. Så skedde dock inte i tisdags, utan de styrande demokraterna höll på det stora hela ställningarna överraskande väl. 

Därmed är det uppenbart att det värdekonservativa och lågskatteinriktade Republikanska partiet, i folkmun kallat Grand Old Party (GOP, ”Stora gamla partiet”), inte förmått växla upp det omfattande missnöjet med sittande presidenten demokraten Joe Biden till några större valframgångar, detta trots skenande inflation med kraftigt stigande bränsle- och energipriser.  

Det stora samtalsämnet i USA handlar dock än mer om var den kommande tyngdpunkten kommer att ligga inom Republikanska partiet när dess presidentkandidat inför 2024 ska utses.

Uppenbart är att valresultatet visar att två omvalda Trump-skeptiker, Florida-guvernören Ron DeSantis med mycket stor marginal och Georgia-guvernören Brian Kemp, stått för en framtoning, budskap och stil som klart mer uppskattats hos väljarna än republikaner med starka kopplingar till tidigare presidenten Donald Trump. 

Kanal 10 vädjar om ökat ekonomiskt stöd

Media. Den svenska tv-kanalen Kanal 10 står inför en tuff ekonomisk utmaning och behöver få in... lördag 28/1 18:00

Dags att tänka till kring våra församlingsstrukturer

Ledare Debatten som pågår gällande kyrkans förhållningssätt till samkönade relationer rymmer många... fredag 27/1 00:10