Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Jimmie Åkesson (SD) Foto: Johan Nilsson/TT

Sommartal med bibliskt budskap

Ledare · Publicerad 00:00, 30 aug 2023

Sommartalen från partiledarna avlöser varandra och fokuserar på de olika kriser och den utsatthet Sverige befinner sig i just nu.

Kristdemokraternas Ebba Busch valde dessutom att lyfta ett bibliskt perspektiv, nämligen att inte enbart kristna, utan även muslimer, måste kunna – och har ett ansvar att – vända andra kinden till när den egna tron upplevs som skändad av andra. Det är ett viktigt budskap och utmaning till alla världsreligioner att visa på att just kärlek, sanning och ödmjuk tjänst står i fokus när förkunnelsen ska levas ut och förkroppsligas – inte hat, hämnd eller rå maktutövning.

Det än så länge föga folkliga begreppet oikofobi, rädsla eller nedlåtenhet över det egna hemmet eller landet, var ett annat angeläget tema i KD-ledarens digitala sommartal. Kärnan handlade om en berättigad uppmaning till alla i landet – och då inte minst de med migrationsbakgrund: Gör Sverige till ditt hem, något du vårdar, vill väl, bidrar till och älskar.

I sitt sommartal i hemstaden Sölvesborg i Blekinge fokuserade SD-ledaren Jimmie Åkesson helt på teman som koranbränningar, integration och yttrandefrihet.

Åkesson har en poäng när han inskärper att yttrandefriheten i Sverige är en grundläggande allmän och hävdvunnen rättighet i vår kultur och lagstiftning. Den rätten får aldrig ges upp som en eftergift för antidemokratiska islamisters krav, vare sig de kommer utifrån eller inifrån vårt land.

LRF: Minska vildsvinsstammen med 90 procent

Djur. Minska vildsvinsstammen med 270 000 djur till 30 000. Det begär Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och... torsdag 28/9 22:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00