Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Elisabet Åbjörnsson Hollmark (Sis) saknar moralisk kompass och samvete hos Sis-placerade. Foto: Anders Wiklund/TT

Sis-hem sätter ”moralpanik” i nytt ljus

Ledare · Publicerad 00:00, 14 sep 2023

Ekots lördagsintervju på Sveriges Radio med generaldirektör Elisabet Åbjörnsson Hollmark på Statens institutionsstyrelse, Sis, bar en tung prägel genom att i hög grad handla om det tilltagande och okontrollerade våldet och drognärvaron på Sis-hemmen, som egentligen syftar till att erbjuda ungdomar trygghet och rehabilitering.

Generaldirektören kunde också förmedla den vanmakt som Sis-hemmens personal känner inför att ta emot tungt belastade kriminella, till synes utan moralisk kompass, samvete eller medkänsla med sina medmänniskor. Hon frågade sig därför om inte Kriminalvården och psykiatrin i stället borde gå in och vårda en del av de ytterligt svåra ungdomarna i åldrarna 10–20 år som i dag hamnar på Sis-hem.

Länge har de sekulärt inriktade liberala och socialistiskt dominerade media- och kultursfärerna tillsammans med politiken hånat kristnas engagemang och varningar för att samhällets andliga, moraliska och etiska grunder bryts ner genom att kristendomen och budorden trängs tillbaka.

Finns det inte grund för de kristnas varningsord? Ett samhälle utan moralisk och andlig grund, där samvetet avskaffas, vittrar – obevekligen – sönder. Sis-hemmens hemska utveckling bär syn för sägnen.

Styrräntan höjs på nytt – så mycket dyrare blir ditt bolån

Ekonomi. Torsdagens nya räntehöjning gräver ännu djupare hål i hushållens plånböcker. Ökade bolånekostnader... fredag 22/9 22:00

Kristersson: Vi är mitt i extrem våldsvåg

Kriminaliteten. Flera utomstående tros ha blivit offer när två personer sköts ihjäl på en pub i Sandviken. – Det är... fredag 22/9 18:17

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10