Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

I tisdags röstade riksdagen igenom en reform angående ett nytt juridiskt upplägg med möjlighet till bevisning baserad på kronvittnen. Foto: Johan Nilsson/TT

Sanning, kronvittnen och Partygate

Ledare · Publicerad 00:00, 10 jun 2022

Jesus talade efter sin himmelsfärd om att sända den helige Ande – Hjälparen och Sanningens ande – som stöd till de troende. Det är om just detta pingsten, den kristna kyrkans födelsedag, handlar.

Sanning, samvete och Ande är alltså centrala kristna begrepp för ett samhälle baserat på bibliska principer om det gemensamma goda. 

I tisdags röstade samtliga partier i riksdagen, utom V och MP, igenom reformen om ett för Sverige nytt juridiskt upplägg, med möjlighet till bevisning baserad på kronvittnen. Dessa kan i sin tur få strafflindring i och med att de medverkar till att sanningen kommer fram i domstolarna och tystnadskulturen bryts. 

Sanningens betydelse för ett kristet präglat samhälle är alltså starkt. 

Det illustreras också av hur allvarligt de brittiska parlamentsledamöterna tagit de numera fastställda uppgifterna om festande och regelöverträdelser, det så kallade Partygate, bland regeringens högsta tjänstemän, alltmedan pandemin pågick som värst.

Detta för just sanningens skull.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10