Låt Herren din Gud tala om för oss vilken väg vi ska gå och vad vi ska göra.
Jeremiah 42:3

Världen idag

Det finns många anledningar att rösta på söndag. Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Rösta för en fri och levande kyrka

Ledare · Publicerad 00:00, 16 sep 2021

Att partiledare som Stefan Löfven (S), Annie Lööf (C) och Jimmie Åkesson (SD) även försöker påverka teologi och strategi i Sveriges största trossamfund är helt unikt i västerländska demokratier. Och framstår som allt mer ohållbart.

Detta är en viktig anledning att rösta i söndagens kyrkoval. 

Än mer avgörande är svaren på Världen idags frågor till de tre partierna S, C och SD samt de övriga åtta nomineringsgrupperna om deras vilja att främja evangelisation, Alpha-grupper och familjernas trosförmedling till barnen, behandling av inomkyrkliga fromhetsrörelser, ekumenisk lyhördhet, etablering av kyrkliga förskolor, skolor och äldreboenden, fritt församlingsval enligt dansk modell, äktenskapssyn, prästens prediko- och samvetsfrihet, relationerna till Jesu eget folk, det judiska, och staten Israel, samt försvaret av det kristna människovärdet från befruktningen till livets naturliga slut.

Hur du som medlem i Svenska kyrkan röstar gör alltså skillnad – för en friare och mer levande kyrka, bevarad i sin Jesustro, bibliska, biskopsstyrda (episkopala) och demokratiska grund. 

Han möter IS-offer med evangelium och fotboll

Webb-tv. Som liten ville Merzek Botros bli fotbollsproffs, men på grund av sin kristna tro var han inte... måndag 30/1 12:00

Starka relationer viktigaste faktorn för att vara lycklig

Lycka. Den viktigaste nyckeln till lycka tycks vara starka relationer. Det är åtminstone den slutsats som... måndag 30/1 10:00

Dags att tänka till kring våra församlingsstrukturer

Ledare Debatten som pågår gällande kyrkans förhållningssätt till samkönade relationer rymmer många... fredag 27/1 00:10