Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Centerpartiets tre partiledarkandidater: Elisabeth Thand Ringqvist, Daniel Bäckström och Muharrem Demirok. Foto: Adam Ihse/TT

Oskäliga ”krav” på ny C-ledare

Ledare · Publicerad 00:00, 25 nov 2022

När nu Centerpartiet ska plocka fram en ny ledare kan man undra om svensk politik har tillförts två obligatoriska testfrågor som en kandidat bara måste besvara på ett visst sätt för att få komma i fråga.

Första frågan: Vill du viga samkönade par?

Andra frågan: Vill du som partiledare gå främst i pridetåget i Stockholm?

Det räcker inte heller med att svara ja – kandidaten måste dessutom göra det med översvallande och brinnande entusiasm och hänförelse.

När Kristna riksdagsgruppens ordförande, värmlänningen Daniel Bäckström, tillika en av tre utvalda partiledarkandidater i C samt partiets gruppledare, svarade tvekande på dessa frågor – och inte på det sätt som förväntats av frågeställarna i Centerkvinnorna – rasslade rubrikerna i gång och olyckskorparna tog till orda.

Men kan det, ärligt talat, vara ett krav för att bli partiledare att man måste vilja bli en borgerlig vigselförrättare? Eller att årligen behöva inställa sig till en marsch i huvudstaden som någon slags självpåtagen RFSL-överhet kräver?

Knappast.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10