Under sång och dans ska man säga: ”Alla mina källor har jag i dig.”
Psaltaren 87:7

Världen idag

Ebba Busch (KD) intervjuades i SvD i måndags. Foto: Sofia Ekström/SvD/TT

Miss av Ebba att tona ner familjepolitiken

Ledare · Publicerad 00:00, 16 mar 2021

Med stor bild på förstasidan och tre sidor inne i måndagens Svenska Dagbladet intervjuas KD-ledaren Ebba Busch. Tidigare hjärtefrågan om familjens grundläggande betydelse för ett gott samhälle berörs lite i marginalen. 

Barnomsorgspengen, det kristdemokratiska förslaget om 6 000 kronor i månaden för den som vill stanna hemma och få mer tid med sina barn, påminner om partiets tidigare vårdnadsbidrag. Det duger inte att Ebba Busch i SvD-intervjun tonar ner betydelsen av barnomsorgspengen och säger: ”Det är inte vårt viktigaste förslag. Syftet är primärt inriktat på att möjliggöra familjedaghem upp till tre år.”

Ett parti som närmast avfärdar sina egna viktiga ideologiska förslag lägger sig platt för motståndarna. För väljarna signalerar man en ovilja att göra skillnad.  

Sådant attraherar inte fler röster till KD, allra minst den egna basen. Ebba Busch måste tänka om kring hur hon tonat ner familjepolitiken – och framöver agera annorlunda. Medan tid är.

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10