Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

Förtroendet för Nyamko Sabuni är rekordlågt. Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT

Lika bra med nyval för Liberalerna

Ledare · Publicerad 00:00, 25 feb 2021

Vad ska man säga om Liberalernas läge? Hur de än gör verkar det bli fel och det är långt ifrån självklart att de kan krångla sig ut ur den prekära situationen.

Opinionsläget för partiet har aldrig varit sämre, och enligt en nyligen genomförd undersökning av Demoskop har endast 10 procent av väljarkåren förtroende för partiledaren Nyamko Sabuni.

Den självklara orsaken till detta är att Liberalerna är ett borgerligt parti – som gett sitt stöd åt en rödgrön regering. Men ett ännu större problem för partiledningen är antagligen den splittring som finns inom partiet självt. Och då är det ju som Jesus säger: ”Ett rike som är splittrat blir ödelagt, och en stad eller familj som är splittrad kan inte bestå” (Matt 12:25).

Med tanke på läget är det därför inte fel av Sabuni att driva på mot vad som skulle kunna leda till nyval. Om partiet åker ut ur riksdagen kommer det ju att få en ny chans redan 2022.

Alternativet är sannolikt fyra långa år ute i kylan – en hård prövning för vilket parti som helst.

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00