Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni. Foto: Christine Olsson/TT

Liberalerna hör hemma i borgerligheten

Ledare · Publicerad 00:00, 19 nov 2021

I dag inleds Liberalernas landsmöte, och vi kan vänta oss en skur av utspel från landets vänsterinriktade opinionsröster för att förmå partiet att åter krypa tillbaka i S/MP-regeringens famn.

Sådana försök torde vara lönlösa. Vissa liberalt sinnade väljare drar åt vänster, och de har redan ett parti i Centern. En avsevärd andel drar dock åt höger och vill se Ulf Kristersson som statsminister. Liberalerna är väl medvetna om att ett fortsatt velande skulle förhindra alla planer på att förbli riksdagsparti.

Nyamko Sabunis enda praktiska möjlighet att hjälpa sitt parti över fyra procent är att slå ner klackarna stadigt på den borgerliga sidan av gränsen. Den sanningen gäller oavsett vilka varningar om högerspöken som må ljuda de närmaste dagarna. Liberalerna behöver borgerligheten, och borgerligheten behöver Liberalerna. Helgens landsmöte kan stärka den positioneringen, och det vore en vinst för båda. Det vore förstås en neslig förlust för Socialdemokraterna, men det kan knappast vara Liberalernas ansvar att avvärja.

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00