Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Moderatledaren Ulf Kristersson på väg till talmannen. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Kristersson upp till bevis

Ledare · Publicerad 00:00, 14 okt 2022

Två dagar till, fram till denna fredag 14 oktober, blev den extra respit som talman Andreas Norlén (M) gav moderatledaren Ulf Kristersson till att fullt ut ha färdigt sitt regeringsunderlag.

Utan allt klart skulle en omgående omröstning i riksdagen om Strängnäs-bon Kristersson som ny statsminister lätt resultera i en majoritet emot honom. 

Jämfört med regeringsbildningen efter valet 2018 talar, trots allt, det mesta för en fyra gånger snabbare process denna gång.

Med SD sannolikt utanför själva regeringen har utdragna och detaljerade förhandlingarna legat i Sverigedemokraternas intresse – för att få fram ett så omfattande och detaljerat politiskt avtal som möjligt, närmast efter tysk förebild.

Återstår så att se ifall Liberalerna ingår i regeringen som tredje parti, djupt obekväma som de är med att samarbeta med SD. 

En utdragen process stressar däremot Moderaterna, vilka minst av allt vill att regeringsförhandlingarna framstår hos väljarna som utdragna och partierna som oeniga.

En förhoppning är Det blå laget kommer förhoppningsvis också ett rungande nej till det religionsfientliga förslaget från S, V, MP och L om att avveckla landets samtliga kristna friskolor.

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

LRF: Minska vildsvinsstammen med 90 procent

Djur. Minska vildsvinsstammen med 270 000 djur till 30 000. Det begär Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och... torsdag 28/9 22:00

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00