Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

i Sveriges Radio-programmet ”God morgon världen” i söndags raljerade Mark Levengood över kristen bön. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Kriminalisering av frivillig omvändelse

Ledare · Publicerad 00:00, 10 nov 2022

I en nedlåtande krönika av programledaren Mark Levengood i Sveriges Radio-programmet ”God morgon världen” i söndags raljerade denne över kristen bön. 

Extra besynnerligt blir detta när han själv räknar sig som troende, tillhör Katolska kyrkan och fick leda utfrågningen av Svenska kyrkans ärkebiskopskandidater i april.

Levengoods krönika – vars motsats det påstått neutrala SR aldrig skulle släppt fram – handlade om att en kvinna i Finland bett för honom om att som tonåring lämna den homosexuella vägen. 

Enligt Levengood var det en meningslös bön, inte bara för honom själv utan också för alla andra homosexuella och lesbiska ”då de är skapade så” – oavsett ifall de verkligen vill leva på det viset eller inte. Programledaren förmådde inte heller tänka sig att personer med denna läggning kan önska sig förbön för en ändrad livsinriktning, omvändelse. 

Det är lika vidsynt som att riksdagens åtta partier, inklusive M-KD-L-regeringen, aviserat en lag om att förbjuda vad de kallar ”omvändelseterapi”. Religionsfriheten finns knappast kvar i Sverige ifall människors frivilliga önskan om hjälp till omvändelse kriminaliseras.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10