Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Konstgjord könsbyteslag

Ledare · Publicerad 00:00, 5 aug 2022

Socialminister Lena Hallengren (S) vill i en lagrådsremiss ytterligare förvärra den djupt onaturliga sprickan i svensk lagstiftning mellan den skapelseteologiskt självklara enheten biologiskt kön och juridisk kön. Handläggningen av biologiskt och juridiskt kön föreslås nu hållas i sär.

En flicka ska därmed kunna byta juridiskt kön redan efter en enkel handläggning, dock inte fullt ut byggt på självidentifikation, vid blott 16 års ålder, två år tidigare än i dag. 

Tröskeln för att önska sig och få juridiskt könsbyte, sänks – genom att helt ta bort den biologiska kopplingen med kravet att flickan går igenom oåterkalleliga kirurgiska ingrepp för biologiskt könsbyte till pojke. Principen blir i stället vilket kön personen ”känner sig som”.  

Att kravet på kirurgiskt genomfört könsbyte tas bort vid byte av juridiskt kön kan samtidigt ses som en tillnyktring – och inledningen till att de alltmer ifrågasatta medicinska ”könskorrigeringarna” är på reträtt, även inom politiken. 

Med en ny regering efter valet måste ändå förslagets helhet kraftigt omarbetas. Lagstiftningen i en demokrati ska bygga på vad medborgarna finner rimligt och begripligt, inte bli en konstgjord dag­slända. 

Ett sörjande Israel fortsätter kämpa

Israelkrönika Och så måste Israel åter igen begrava 19- och 20-åringar. Tre soldater, med livslust och drömmar,... tisdag 6/6 00:00

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10