Då ska Kungen svara dem: Jag säger er sanningen: Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort för mig.
Matteus 25:40

Världen idag

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch. Foto: Christine Olsson/TT

KD kan inte se ut hur som helst

Ledare · Publicerad 00:00, 28 mar 2023

När Ebba Busch 2015 som 28-åring valdes till ny partiledare för Kristdemokraterna var det knappast med budskapet att bli landets mest abortliberala parti med grundlagsfäst så kallade aborträtt. 

Inte heller ingick i Buschs kampanj för att bli ny KD-ledare att lämna Kristdemokraternas långvariga fokus på och kamp för familjen, med mer tid för barnen till sina föräldrar. I budskapet fanns därtill inte med att gå med på htbq-rörelsens krav om att årligen paradera i Stockholm Pride-marschen, bistå med en ändrad familjesyn och lagstiftningsmässigt upplösa det naturliga sambandet mellan biologiskt och juridiskt kön.

En partiledares uppgift är, så länge denne är kvar på posten, att förvalta och utveckla politisk grundläggande värden och ideologi, ett partis arv. Inte att lämna och förstöra det. 

KD, med sitt namn och ideologi, kan faktiskt inte se ut hur som helst.

Varför driver Sveriges kristna råd splittrande teologi?

Ledare Teologi, vad är det? Kristendomskritiker svarar cyniskt: Teologi är som att befinna sig i ett mörkt... onsdag 7/6 00:10

Värt att fira 500 år av självständighet

Ledare Det mest ”internationella” en svensk kunde göra i går var att, precis som andra folk runtom i... onsdag 7/6 00:00