Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för befrielsens dag.
Efesierbrevet 4:30

Världen idag

Försvarsmakt missar propagandamål

Ledare · Publicerad 00:00, 2 aug 2022

Sin vana trogen de senaste åren väljer Försvarsmakten att i helsidesannonser i de stora morgontidningarna ta ställning för de hbtq-aktivas Pride-vecka i Stockholm. Detta gör Försvarsmakten och ÖB Micael Bydén utan någon som helst kritisk granskning eller ifrågasättande, vilket är häpnadsväckande. 

”Viktigare nu än någonsin”, är rubriken över sex uttryckslösa och spöklika soldater, med närmast identiska utseenden, och vars rökgranater ska påminna om homorörelsens regnbågsflagga.

Texten fortsätter: ”Osäkra tider gör att vi inte slutar försvara mänskliga rättigheter, allas lika värde och din rätt att leva som den du är. Därför deltar vi i Pride, även i år.”

Detta annonsutspel gör Sveriges försvarsmakt uppenbarligen omedvetet om – eller genom att förtiga – den mörka och extrema sexualpolitiska agenda som Pride och RFSL står för, gediget granskad och avslöjad av det kristna idéinstitutet Clapham (”Det färgglada mörkret”, 2018).

I dessa otrygga tider framstår det som extra illa välunderbyggt att Försvarsmakten utan normal granskning skönmålar och hyllar nedbrytande krafter i det svenska samhället.

Oroande att extrema läror sprids vid teologiska utbildningar

Ledare Utbildning av nästa generations präster, pastorer och ledare har stor betydelse för den kristna... lördag 25/3 00:00

Hans rike ska aldrig ta slut

Ängeln Gabriel besöker en tonårsflicka i Nasaret och säger till henne de mest fantastiska saker:... lördag 25/3 00:00

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10