Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Efter det finska riksdagsvalet tar nu Petteri Orpo (Samlingspartiet) över statsministerrollen efter Sanna Marin. Foto: Heikki Saukkomaa/AP/TT

Ett Finland i borgerlig riktning

Ledare · Publicerad 00:00, 12 maj 2023

I Finland pågår fortfarande regeringsförhandlingarna så här en månad efter riksdagsvalet, då det stod klart att posten som statsminister kommer att gå över från Sanna Marins socialdemokratiska SDP till liberalkonservativa Samlingspartiets ledare Petteri Orpo.

Ett annat påtagligt skifte som bryter ett vanligt mönster är att vårt östra grannland nu är på väg att få en borgerligt inriktad regering. Det gör att ledande partier i det avgående blocköverskridande styret (SDP, Centerpartiet, De gröna och Vänsterförbundet) går över till opposition.

Det faktum att Samlingspartiet, nationalistiska Sannfinländarna, liberala Svenska Folkpartiet och Kristdemokraterna för samtal i syfte att bilda en ny majoritetsregering, visar på att ekonomisk försiktighet, en statsbudget i balans och fortsatt stram migrationspolitik prioriteras.

Den försiktigt uppåtgående trenden för Finlands KD visar de nordiska systerpartierna att en fortsatt tydlig ideologisk grund kring människovärde, kristen omsorg, traditionell familjepolitik och stram finanspolitik belönas.

”Alla tiders sånger” från Nashville sänds på TBN Nordic

Tv. Nu sänds hela programserien ”Alla tiders sånger” på den kristna tv-kanalen TBN Nordic, i åtta... söndag 24/9 11:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10