Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

Omvända hjärtan till Gud innebär förvandlade städer. Foto: Igor Stevanovic

Bön för 100 städer ljus i våldets Sverige

Ledare · Publicerad 00:00, 19 aug 2021

Dubbelmordet i Tensta i veckan innebär att totalt sex personer skjutits ihjäl i uppgörelser mellan kriminella narkotikagäng i den segregerade stadsdelen. Nu sprider sig oron att mördandet fortsätter och blir ”det nya normala”.  

En intäkt för en sådan förfärande utveckling på nationell nivå är det faktum att det under sommaren näst intill dagligen kommit rapporter om skjutningar från olika stadsdelar runt om i Sverige, nyheter som inte sällan blivit enbart notiser i media. Tillvänjningen tilltar. 

SvD rapporterar att flera kommuners socialnämnder inte heller är beredda att ta på sig de miljonkostnader det handlar om i enskilda fallet för att försöka få kriminella ungdomar att byta livsstil – och värderingar. Annan verksamhet, som äldreomsorg, trängs nämligen ut. 

När den riktade evangelisations- och bönesatsningen i Sveriges 100 största städer denna sommar avslutas i Stockholm på fredag uttrycks vad som i praktiken är den enda varaktiga förändringen: Omvända människohjärtan till Gud innebär förvandlade städer, ett nödvändigt framtidshopp för Sverige.

Att följa Jesus Kristus innebär att förneka sig själv

Gästledare Paulus bekännelse i Galaterbrevets femte kapitel, vers 24, är en bekännelse för alla Jesu... lördag 27/5 00:10

Lärdomar av utfallen mot Ungern

Ledare I osedvanligt explicita och övertydliga ordalag förklarade i veckan Ungerns premiärminister Viktor... lördag 27/5 00:00