Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Högerblocket fick 61 procent av rösterna i skolvalet. (Bild från Rålambshovsskolan, Stockholm) Foto: Jessica Gow/TT

Blått stöd i skolvalet

Ledare · Publicerad 00:00, 14 sep 2022

När Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) under måndagen redovisade slutresultatet i skolvalet visar det sig att hela 61 procent av ungdomarna stöder Ulf Kristerssons blå gruppering Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna.

I söndagens riksdagsval vann de fyra tillsammans 49,8 procent.

Noterbart är att det kristdemokratiska ungdomsstödet ligger så högt som på 9,29 procent, alltså långt över valresultat för KD på 5,4 procent. 

Uppbackningen bland högstadie- och gymnasieeleverna för M, KD, L och SD bryter mot utbredda uppfattningar att unga är vänsterinriktade och gärna gillar MP och V.

Bakgrunden till den påfallande förändringen – högerut och i mer konservativ riktning på den politiska skalan – bland landets unga kan mycket väl ha att göra med den utbredda segregationen, gängkriminaliteten, skjutningarna, morden och otryggheten i Sverige.

Är det några som kommer dessa djupa och tragiska problem nära, i sin vardagsmiljö, är det ungdomarna själva, inte minst i skolorna. Där möter de det nya, otrygga Sverige, och tvingas uppleva samhällsupplösningen på nära håll.

Ett sörjande Israel fortsätter kämpa

Israelkrönika Och så måste Israel åter igen begrava 19- och 20-åringar. Tre soldater, med livslust och drömmar,... tisdag 6/6 00:00

Första Barbie-dockan med Downs syndrom har lanserats

Docklansering. För en tid sedan lanserade leksakstillverkaren Mattel historiens första Barbie-docka med... måndag 5/6 15:00

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10