Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Webb-tv: Trend att unga tar till sig konservativa idéer

Denna vecka fortsätter Hotspots serie om konservatismen. Programmet tar bland annat upp tre grundpelare i ideologin, dess syn på politiken och varför man just nu kan se en comeback för konservativa idéer bland unga.

Kultur · Publicerad 08:50, 27 feb 2021

Förra veckan började Hotspot en serie om konservatismen. Första programmet handlade om bakgrunden och innebörden av begreppet. I helgen sänds andra delen, som även denna gång gästas av Torbjörn Aronson, fil dr i statskunskap och teol dr.

Samtalet kommer bland annat in på globalisering och internationalism.

– Man kan säga att den konservativa synen på internationella relationer är maktbalans. Då begränsar man faran av att en [enskild aktör] blir för stor och stark och börjar förtrycka de andra, säger Torbjörn Aronson i programmet.

Han menar att den i dag vanliga liberala synen ibland kan ha en övertro på globaliseringens möjligheter att lösa världskonflikter.

I programmet tar man också upp frågor som rör konservatismen tre grundpelare – familjen, kyrkan och staten – och trenden att allt fler unga omfamnar konservativa idéer.

Hotspot är ett samtalsprogram som produceras av TV Vision Sverige och Världen idag. Programledare Marco Strömberg och Per Ewert möter gäster för djuplodande samtal om kristen tro, kultur och samhälle.

Fotnot: Se alla Hotspots program på Världen idag play eller lyssna på programmen som podcast här

LRF: Minska vildsvinsstammen med 90 procent

Djur. Minska vildsvinsstammen med 270 000 djur till 30 000. Det begär Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och... torsdag 28/9 22:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00