Jesus såg på dem och sade: ”För människor är det omöjligt, men inte för Gud. För Gud är allting möjligt.”
Markus 10:27

Världen idag

Låt oss följa Jesu exempel snarare än prins Harrys

Prins Harrys bok, redan såld i miljontals, klär tidsandan i ord: institutioner är giftiga, plikt är något dåligt och individens oberoende och frihet är målet. Prins Harry representerar en generation där förstörelse och kaos följer i strävan efter frihet. Kanske en ung kristen generation kan visa på en annan väg att gå? Visst finns det goda exempel på att överlåta sig till en vision större än jaget?

Kultur · Publicerad 05:00, 27 jan 2023

En av de avgörande händelserna i min generation (så kallade ”millennials”) var Occupy Wall Street-rörelsen 2011. Triggad av generationscynism gällande traditioner, samt oro över bristande jämställdhet och rättvisa, gav rörelsen uttryck för en ökande känsla att något måste brännas ner.

De rika. De priviligierade en-procenten. Hela det ekonomiska systemet. Vi var inte säkra på vad som skulle ersätta nuvarande system, bara att det var korrupt och måste förstöras.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Åklagare: Koranbränning inte hets mot folkgrupp

Brott. Den högerextreme politikern Rasmus Paludan polisanmäldes efter att ha bränt en koran utanför... måndag 27/3 21:00

Positivt om Israels regering lyssnar in legitim kritik

Ledare De senaste veckorna har omfattande demonstrationer hållits i Israel mot den nya... tisdag 28/3 00:10

Det är normalt att ropa ut i nöd

Bönekrönika ”Under sin tid här i köttet ropade han högt under tårar när han bad och vädjade till den som kunde... tisdag 28/3 00:00