Släck inte Anden. Förakta inte profetior, men pröva allt, behåll det goda och håll er borta från allt slags ont.
1 Thessalonikerbrevet 5:19–21

Världen idag

Hur viktig är partifärgen vid tillsättning av myndighetschefer?

Veckans Hotspot-samtal tar sitt avstamp i Timbro-rapporten ”Enpartistaten” som granskar vilka personer som blivit utsedda till chefer på svenska myndigheter mellan åren 2014 och 2020.

Hur viktig är partitillhörigheten när höga tjänstemän utses? Hur vanligt är det med korruption och svågerpolitik i Sverige? Och hur bygger man system som motverkar maktmissbruk? Det är några av frågorna som tas upp i programmet.

Kultur · Publicerad 09:00, 26 mar 2022

Gäster i programmet är Linnea Dubois, skribent i tankesmedjan Timbros nätmagasin Smedjan, och Inga-Britt Ahlenius, som bland annat varit chef för Riksrevisionsverket och undergeneralsekreterare för FN:s internrevision OIOS.

Hotspot är ett samtalsprogram som produceras av TV Vision Sverige och Världen idag. Programledaren Marco Strömberg möter gäster för djuplodande samtal om kristen tro, kultur och samhälle.

Fotnot: Alla Hotspots program finns att se på Världen idag play eller att lyssna på som podcast.

Ny politisk inriktning med Tjeckiens nye president

Nyhetskommentar Efter att i tio år ha haft en Ryssland- och Kinavänlig samt EU-skeptisk statschef, i... onsdag 8/2 12:00

Kristendomen avgörande för avskaffandet av kusinäktenskap

Ledare Trots skarp kritik från organisationer som arbetar mot hedersförtryck, såsom GAPF, och den annars... onsdag 8/2 00:10