Ni behöver uthållighet för att göra Guds vilja och få vad han har lovat.
Hebreerbrevet 10:36

Världen idag

Fyrtio år sedan Bo Giertz bibel såg dagens ljus

Den 11 oktober 1981 är en speciell dag i svensk kyrkohistoria. Då kulminerade ett nästan femtioårigt kristet författarskap, som sedan nått hundratusentals kristna runt om i världen. Biskop emeritus Bo Giertz överlämnade då det första exemplaret av sin egen översättning av Nya testamentet till kung Carl XVI Gustaf.

Kultur · Publicerad 00:00, 9 okt 2021

Under 1930- och 1940-talen var Bo Giertz ”den unge teologen och prästen” – intressant att lyssna till, ofta briljant, därtill en uppskattad föredragshållare och skribent.

Under åren som komminister i Torpa i Östergötland (1938–49) blommade hans litterära ådra ut; det visade sig att han även var en mycket skicklig författare. Nästan varje år under Torpa-tiden utkom en ny bok. De flesta av böckerna trycktes i flera upplagor på svenska och många översattes till diverse språk.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Har S nog med idékraft för en förnyad samhällsanalys?

Ledare Ett land behöver inte bara en bra regering, det behöver också en bra opposition. Av flera skäl.... torsdag 30/3 00:10

Av honom, genom honom och till honom är allting

Inför söndag Många av oss har fått frågan: ”Om Jesus hade kommit i dag, utifrån hur allt är i dag, skulle han... torsdag 30/3 00:00