Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Fyra skäl till varför vi bör läsa kyrkohistoria

Jag övertygad om att kristna i generation Z är i lika stort behov av kyrkohistoria som vilken annan generation som helst, om inte mer.

Kyrkans historia tillbaka i tiden spelar stor roll och vår generation kommer, mer än någon annan, att frestas att avfärda den helt och hållet, skriver Noah Senthil i sin reflektion över behovet av kyrkohistorisk kunskap i hans generation.

Kultur · Publicerad 06:00, 13 nov 2021

Ingen är undantagen från påverkan av den miljö vi lever, växer och lär oss i – på gott och ont. Generation Z (1997–2012) är min generation och vår största fara är också vår mest självklara välsignelse: internet. Vi har aldrig levt utan det.

Att se en ständigt ökande teknologisk utveckling och ha obehindrad tillgång till obegränsade källor med konstant uppdaterade läckerbitar av information är normativt för min generation. Att hålla sig uppdaterad på nyheter är lätt och närapå oundvikligt; vi skulle knappast ens kunna undvika det även om vi försökte.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10