Under sång och dans ska man säga: ”Alla mina källor har jag i dig.”
Psaltaren 87:7

Världen idag

Den amerikanska kristna musikstjärnan Chris Tomlin är aktuell med sitt 17:e album sedan debuten kom 2001. Foto: Wade Payne

Evighetsperspektiv på Chris Tomlins 17:e album

Evigheten är en röd tråd på den produktive lovsångsledaren Chris Tomlins nya skiva.

– Jag försöker bara hjälpa människor att sjunga och lovprisa Gud, säger han in en intervju med The Christian Post.

Kultur · Publicerad 14:00, 29 sep 2022

När Chris Tomlin släppte sitt debutalbum 2001 visste han nog inte vad som skulle komma. Nu, 21 år senare, är han framme vid album nummer 17 och har nått en miljonpublik världen över under sin karriär. Något som kanske Time Magazines utnämning av Tomlin som en av de ”oftast sjungna artisterna i världen” säger en del om.

Men får man tro Tomlin själv är detta inte hans sista album.

– Det är helt otroligt, det är mitt 17:e album. Varje gång jag gör musik känns det som om det finns så mycket mer, det finns så många fler sånger i mig, så mycket mer att säga, säger han i en intervju med sajten The Christian Post.

På sin nya skiva, Always, vill han sluta cirkeln från sitt senaste album, Chris Tomlin & Friends.

– Det här albumet sluter cirkeln och visar hjärtat och kärnan i vem jag är. Jag försöker bara hjälpa människor att sjunga och lovprisa Gud.

I intervjun med The Christian Post berättar Chris Tomlin att han älskar ordet ”always” (alltid) och att han förstod när han tänkte på ordet att det var det som skulle bli albumtiteln.

– Ordet ”alltid” betyder evig, evighet, oändlig, trofast. Det är inte många saker i våra liv som varar för alltid. Det mesta har ett slut, många saker misslyckas i den här världen, säger han.

– Hebreerbrevet 13:8 säger att ”Jesus är densamme i går, i dag och i evighet”. Alla de sakerna är anledningen till att albumet heter just Always. Ordet rymmer så mycket. Och det är vad lovsång handlar om – den varar för evigt, fortsätter han.

I intervjun framhåller han låten ”Holy forever” som en favorit.

– Det känns som en speciell sång. Vi försökte fånga en bit av himlen, en sång som aldrig tar slut. Vi sjunger med i den himmelska sången som aldrig tar slut. Förhoppningsvis får människor grepp om det när de hör den här musiken, säger Tomlin.

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10