Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Välkommen in genom groventrén.

Krönikor · Publicerad 00:00, 20 okt 2018

Jag vet inte hur det är med dig, men om jag blir inbjuden att komma in hos någon via tvättstugan eller groventrén tar jag det alltid som en komplimang. Tänk att den här personen är så hemma med mig att det inte gör något om jag ser leriga stövlar, ouppackade jympapåsar eller en vissen krukväxt. Man tänker liksom aldrig ”kära nån, inte visste jag att de hade det såhär stökigt” man tänker alltid ”puh vad skönt att det är någon mer än jag”. För visst är vi ganska bra ibland på att gömma undan det där lite stökiga och operfekta i våra liv?

Jag älskar gamla hus och har så länge jag kan minnas fascinerats av arkitektur. När jag läste en kurs under gymnasiet med just det innehållet fick jag förmånen att följa med en mycket skicklig man på ett antal stadsvandringar i min hemstad Örebro. Gång på gång visade han på det faktum att en helt magnifik gatufasad oftast såg betydligt enklare och vardagligare ut på baksidan. Mitt emot Örebro slott ligger till exempel en enormt pampig byggnad från 1910-talet i jugendstil. Huset kallas Centralpalatset. Men om man går in bakom byggnaden på bakgården är fasaden en helt annan, inte värdig att kallas palats.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

SKR uppvaktade Migrations- verket med 18 400 namn

Aktion. Lyfte fram konvertiternas situation På torsdagen möttes Sveriges kristna råd (SKR) och Migrationsverket för samtal om hantering av asylärenden som rör konvertiter. Samtidigt...

Vad kan förklara de ökade sexualbrotten?

Ledare Eskalerande statistik enligt Brå-rapport Så har då Sverige till slut fått en statsminister. Socialdemokrater och Miljöpartister kan nu regera vidare med Vänsterpartiets och nu även de två...