Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Vad har du memorerat som hjälper dig när krisen kommer?

Krönikor · Publicerad 00:00, 9 mar 2018

För många år sedan när våra barn var små åkte vi till Astrid Lindgrens värld för ett par dagar med familjen. Som barnfamilj är platsen ett paradis där barnens innersta önskningar blir uppfyllda. Karaktärer och miljöer som barnen fantiserat och läst om dyker plötsligt upp framför deras ögon.

Efter några timmar inne på Astrid Lindgrens värld upptäcker vi att en av döttrarna har försvunnit. Detta är givetvis en stor skräck för alla föräldrar. Några minuter av panik följde då vi letade och ropade efter vår sexåring. Efter några få minuter, som kändes som en evighet, ringde min telefon. I andra änden hör jag min dotters gråtande röst och vi kunde snabbt återförenas. Efter en stund av kramar och tårar fortsatte vi vår dag och hade en härlig stund tillsammans. 

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Svenska kyrkan försvarar ny tolkning

Bibeltext. Berättelsen om David och Jonatan kan ha handlat om en parrelation. Det hävdar Cristina Grenholm, kyrkosekreterare vid kyrkokansliet och samordnare av...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...