Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Utan armar som sätter gränser känns inte kramarna.

Krönikor · Publicerad 00:00, 20 nov 2017

Vi lever i en fragmenterad tid. Mer än någon gång i mänsklighetens historia växer kunskapen explosionsartat på alla områden och görs tillgänglig för var och en genom teknik som ständigt gör framsteg. All världens kunskap ryms i vår bakficka, och genom några klick på mobiltelefonen, eller några tydliga röstkommandon, kan vi få reda på antalet myrarter i världen, temperaturen i solens mitt, namnen på Napoleons kusiner, antalet kalorier i 100 gram Schwarzwaldstårta, och så vidare i all oändlighet.

Till detta kommer en växande ström av information som bokstavligen sköljer över oss från alla världens hörn och bakgårdar. Ett terrordåd i Frankrike ena minuten och ett snubblande barn på ett roligt Youtubeklipp andra minuten. Högt och lågt, allvar och flams, viktigt och oviktigt blandas i en enda osorterad röra serverad i små portioner.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

SKR uppvaktade Migrations- verket med 18 400 namn

Aktion. Lyfte fram konvertiternas situation På torsdagen möttes Sveriges kristna råd (SKR) och Migrationsverket för samtal om hantering av asylärenden som rör konvertiter. Samtidigt...

Vad kan förklara de ökade sexualbrotten?

Ledare Eskalerande statistik enligt Brå-rapport Så har då Sverige till slut fått en statsminister. Socialdemokrater och Miljöpartister kan nu regera vidare med Vänsterpartiets och nu även de två...