Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Nu gäller det att stå upp för de mänskliga rättigheterna!

Krönikor · Publicerad 00:00, 29 nov 2017

Skola och undervisning är ett av de viktigaste områdena för att bygga ett gott och hållbart samhälle. Det är, och har alltid varit, ett viktigt område också för den kristna församlingen, som har inhämtat vägledning och inspiration från Bibeln även på detta område (5 Mos 6:6–8; Ords 3:1–2; Ef 6:4).

Undervisning och kunskap har satts högt i både hemmet och församlingen, men även i samhället, där kyrkan varit den som gått före och varit drivande. Så skedde när den allmänna folkskolan infördes 1842. Men då hade man redan haft så kallade byskolor (ledda av prästen) i olika delar av landet i 200 år.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

SKR uppvaktade Migrations- verket med 18 400 namn

Aktion. Lyfte fram konvertiternas situation På torsdagen möttes Sveriges kristna råd (SKR) och Migrationsverket för samtal om hantering av asylärenden som rör konvertiter. Samtidigt...

Vad kan förklara de ökade sexualbrotten?

Ledare Eskalerande statistik enligt Brå-rapport Så har då Sverige till slut fått en statsminister. Socialdemokrater och Miljöpartister kan nu regera vidare med Vänsterpartiets och nu även de två...