Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Evangeliet är inte något vi adderar till våra liv.

Krönikor · Publicerad 00:00, 10 okt 2018

Vi bygger lite på våra liv varje dag. Kanske känner vi oss ibland som halvfärdiga byggnader med tunna väggar, dragiga fönster och dolda fel. Vi förbättrar ytan genom att spackla igen fula hål och målar ny färg på ruttnande träpanel. Kanske framställer vi oss i bättre dager för att vi, liksom de påkostade visningsbroschyrerna, vill lyckas med att presentera ett närmast felfritt objekt?

I ett hus finns det alltid underhåll som kräver olika grad av tid och möda. Likadant är det med våra liv. Det är inte svårt att se områden med stor förbättringspotential. För den minnesgode räcker det med att se tillbaka på preskriberade nyårslöften.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...