Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Den helige Ande vill måla upp en möjlig framtid i vårt inre som han vill leda oss in i

Krönikor · Publicerad 00:15, 29 dec 2017

”Jag springer alltså inte utan att ha målet i sikte”

1 Kor 9:26, SFB15

Att bowla är inte något jag gör varje dag. Det sker oftast i samband med någon kick off, familjedag eller personalavslutning.

Eftersom jag är ovan vid tyngden på klotet är mitt största fokus att inte tappa det bakåt, när den i en pendelrörelse ska gå framåt. Däremot är det ett stort nöje bland alla åskådarna när sådana misstag sker, vilket händer nu och då. Det som ändå ger en känsla av inspiration, och gör att man trots allt återkommer till bowlinghallen med sin vänner, är de få tillfällen då allt flyter och man får till det perfekta kastet.

De gånger jag lyckats få klotet att rulla i den riktning jag tänkt går ett lyckorus genom hela min kropp som kompenserar alla genanta minnesbilder av tappade klot och buckliga parkettgolv. När man ser kägla efter kägla falla och klotet plöjer sin fåra rakt fram och man får en strike, då vet man att målet är nått. I det ögonblicket hoppas man naturligtvis att så många som möjligt stannat upp och fångats av skådespelet.

Man vill ju dela med sig av sin känsla och fira genombrottet tillsammans med andra. Jag har i de lägena svårt att hålla inne mina känslor utan lever helt ut mitt uppdämda behov med euforiska glädjerop! Just den känslan av tillfällig vinst uppväger faktiskt alla gånger klotet hamnar i sidofåran i stället för centrum av banan.

Bowling handlar uteslutande om att se de små målen bli uppfyllda, hålla sig på banan, inte tappa klotet bakåt och se käglor i mängd falla. Om man inte siktar på mitten av banan kommer man aldrig att vinna. Man ska heller inte falla för frestelsen att titta på klotet därför att det är startpunkten, det ger ingen riktning. För att se saker gå framåt och inte hamna i diket, behöver man ha mål.

Efter julledigheten finns det all orsak att börja planera för hur 2018 kan tänkas se ut. Att börja blicka in i vad du själv skulle önska att kommande år ska innehålla för dig själv, din familj, din kyrka och ditt jobb är viktigt för att kunna sätta en riktning för det kommande året. Det är lätt att vända blicken bakåt på året som gått och tro att det kommande blir en kopia av det som varit. Det är ett säkert sätt att gå i cirklar med sitt liv.

Gud har tänkt något större och bättre. För att koppla med hans tankar behöver jag välkomna andefödda drömmar. Den helige Ande vill måla upp en möjlig framtid i vårt inre som han vill leda oss in i. Det ger oss en riktning och en väg att vandra på. Det innebär inte alltid att riktningen gör att alla ”käglor” faller, men några. Målet och riktningen hjälper dig definitivt att inte hamna i diket.

Ett av mina viktigaste mål är att ha Bibeln levande varje dag under nästa år. Det innebär att jag behöver en plan för att få det att fungera. Målet är att avsätta några minuter varje dag, gärna på morgonen, för att sätta Guds ord och Jesus i centrum av min vardag.

Lyckan, genombrottet, ”striken”, är att vid nästa nyår se tillbaka på ett år mer än någonsin präglat av Bibeln. Förhoppningsvis varje dag. Även om jag skulle missa någon dag har jag ett mål att kalibreras mot. Ett mål som motiverar mig att ta upp Bibeln på nytt och bli fylld med Guds tankar dagligen. Det är mitt mål. Vad är ditt?

SKR uppvaktade Migrations- verket med 18 400 namn

Aktion. Lyfte fram konvertiternas situation På torsdagen möttes Sveriges kristna råd (SKR) och Migrationsverket för samtal om hantering av asylärenden som rör konvertiter. Samtidigt...

Vad kan förklara de ökade sexualbrotten?

Ledare Eskalerande statistik enligt Brå-rapport Så har då Sverige till slut fått en statsminister. Socialdemokrater och Miljöpartister kan nu regera vidare med Vänsterpartiets och nu även de två...