Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Eleonora Lathi, 60, vill uppmuntra andra att det aldrig är försent, oavsett ålder, att följa sina drömmar. Foto: Privat

Världen idag gratulerar: Eleonora Lahti, 60 år

Eleonora Lahti, högstadieläraren som blev sångerska och älskad av många genom ”Hela kyrkan sjunger” och pionjäråren på Livets ord. Den 4 oktober fyller hon 60 år och berättar om ett rikt liv, dock inte helt utan berg och dalar, men blickar samtidigt med säkerhet framåt mot nya mål.

Jubilar · Publicerad 09:30, 4 okt 2018

Eleonora Lahti har precis skickat ut sina elever på rast när Världen idag får tag på den blivande 60-åringen. Under helgen som gått har det firats med pompa och ståt tillsammans med familj och vänner, några dagar före högtidsdagen den 4 oktober. I dag bor hon i Uppsala och arbetar som högstadielärare, men under årens lopp har flyttlasset gått till många olika platser. 

Eleonora Lahti, som då hette Vestin, växte upp i Örnsköldsvik och studerade sedan i Umeå till lärare i matematik, kemi och fysik. Under studieåren var hon också ledare i ungdomskören i Pingstkyrkan i Umeå. Där spelades det populära tv-programmet ”Hela kyrkan sjunger” in, som Eleonora blev en självklar del av.   

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...
E-tidning