Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

Väckelsearbete är makarna Imsens stora livspassion

Christina och Per-Arne Imsen är välkända efter sina många år som evangelister i sång och förkunnelse. När de nu firar sin guldbröllopsdag brinner deras hjärtan fortsatt lika starkt för att få se fler människor ta emot Jesu frälsning.

Jubilar · Publicerad 05:00, 8 jun 2023

Sommaren 1969 befann sig Per-Arne Imsen på ön Hasslö i Blekinge skärgård för att skildra väckelsemötena där i text och bild. I samband med mötena träffade han Christina, som just kommit hem från evangelisation i Frankrike och befann sig i Blekinge, där familjen hade sommarstuga.

Efter tältmötena liftade Per-Arne med Christinas familj från Hasslö upp till småländska Nässjö, en bilresa som tog några timmar och gav de båda ungdomarna möjlighet att samtala mer. Resten är, som man brukar säga, historia.

– Vart har tiden tagit vägen? frågar sig Christina när Världen idag undrar hur det känns att ha varit gift i 50 år.

Den 9 juni 1973 gifte sig paret i en kyrka i Bromma, Stockholm. Under livet tillsammans har makarna samarbetat i den gemensamma uppgiften att sprida evangeliet.

– Det har varit och är vår livspassion, att arbeta för väckelse, säger Per-Arne.

Makarna Imsen har ägnat sig åt rollen som pastorspar i olika församlingar, men även åt resande i evangeliets tjänst. Redan i sin ungdom fick Christina möjlighet att sjunga under väckelse­kampanjer som hennes far, Erik Sonesson, riksevangelist inom Svenska Allians­missionen, medverkade i.

Tidigt spelade hon även in musik tillsammans med bland andra legendariske sångaren och låtskrivaren Pelle Karlsson.

Under åren har Christina spelat in ett 40-tal skivor, dels på svenska men även andra språk. Efter ett antal turnéer i Latinamerika på 1980-talet klappar hennes hjärta för den spansktalande världen. Därför har hon spelat in flera skivor på spanska, där behållningen tillfallit bland annat skolbarn i Dominikanska republiken.

Per-Arne, son till den välkände Maranata-förkunnaren Arne Imsen, har bistått sin hustrus musicerande som musiker, producent samt fotograf till skivomslagen. Men mest känd är nog Per-Arne för sin mångåriga gärning som församlingspastor samt resande predikant.

I dag ägnar han sin tid dels åt att vara pastor i församlingen Agape i Göteborg, men det blir även en hel del resor såväl inom Sverige som utomlands.

– För några månader sedan undervisade Per-Arne på en pastors­konferens i Miami, USA, berättar Christina.

– Och om en vecka blir det Norge, därefter Mangs-veckan i Finland. I dag reser jag mer än någonsin tidigare, säger Per-Arne.

Han nämner sin bok Inga andra gudar som en anledning till sitt ökande resande.

– Boken har givit mig nya kontakter och inbjudningar.

Christina har under ett antal år plågats av svåra ryggsmärtor, som tidvis gjort henne sängliggande. Hon berättar om hur denna svåra tid har fördjupat hennes böneliv samt om hur paret samarbetat även när Per-Arne har rest ensam.

– Gud leder genom alla livets årstider, ingen dag behöver vara meningslös. Per-Arne har ringt hem innan han skulle predika, och då har jag sträckt upp mina händer och varit i bön, berättar hon.

Christina berättar med tacksamhet i rösten att ryggsmärtorna har börjat gå tillbaka. Till hösten planerar makarna att åter resa tillsammans för att förkunna budskapet om Jesus.

– En stor glädje, säger Per-Arne.

Måhända kanske någon undrar hur man ska bära sig åt för att hålla ihop ett äktenskap under så många år. Makarna Imsen nämner betydelsen av att lyssna på varandra samt se till att vårda relationen, framför allt genom att leva i försoningen.

– Och att ha ett gemensamt böneliv, betonar de.

Christina och Per-Arne har välsignats med sju barn, och i skrivande stund är deras 16:e barnbarn på väg. Alla barnen lever i tjänst för Herren och flera av barnbarnen har börjat komponera musik.

– Det är en glädje för oss att se nya generationer ta vid, konstaterar Per-Arne.

54 år har förlutit sedan de för första gången möttes, på ön Hasslö. Guldbröllopsdagen kommer de att fira på en närliggande ö i Blekinge skärgård.

– Vi planerar att äta god mat på Tjärö.

Christina och Per-Arne Imsen

Bröllopsdag: den 9 juni, gifta i 50 år.

Bor: Angered utanför Göteborg.

Gemensam favoritmiddag: Gärna någon fiskrätt.

Drömresmål: Vi har besökt många länder och platser, men längtar efter att resa till Israel.

Så firar vi bröllopsdagen: Restaurangbesök på ön Tjärö i Blekinge skärgård.

Önskar oss: Att se ännu fler människor ta emot Jesus.

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00