Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Sture Lundqvist, 80 år

Sture Lundqvist är en riktig mångsysslare med en stor passion för att nå människor med evangelium och bibelundervisning. Kallelsen till präst och församlingsledare har följt honom sedan unga år, och trots sina nu nådda 80 år är han fortfarande aktiv i tjänst.

Jubilar · Publicerad 02:30, 5 sep 2019

”Älskad av alla” är nästan alltid en överdrift, men Sture Lundqvist kan vara en av dem som är ett undantag från den regeln. Han går inte att tycka illa om med sin härliga framtoning, sitt varma leende och stora hjärta, som rymmer såväl den nära familjen som främlingen på gatan.

Genom åren har han på ett sunt sätt lyckats balansera sin kyrkotjänst med livet som närvarande make och pappa, och i vilka sammanhang han än har rört sig har han varit både älskad, omtyckt och uppskattad.  

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...
E-tidning