Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Jan Rosman, 60 år

Han har grundat församlingen Agape i Norrköping och rest i 50 länder för att vittna om Jesus. Nu fyller Jan Rosman 60 år, men ser fortfarande fram emot att få vara verksam i många år till. – Jag ser det som att jag lever i en sorts skördetid, säger jubilaren.

Jubilar · Publicerad 02:30, 21 aug 2019

Redan som femåring bad Jan Rosman en frälsningsbön tillsammans med sin mamma. Sedan dess har tron varit en stor del av hans liv och redan som tonåring visste han att han ville verka för Jesus. Det förde honom till att först resa till i Sydkorea för att se äkta kristendom i praktiken, innan han som 22-åring bestämde sig för att gå på en bibelskola i USA.

– Jag hade en hunger i mitt hjärta efter att få leva även i den andliga delen av verkligheten, att få göra erfarenheter av sanningen i kristendomen, berättar han.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Kyrkoledare till politiker: Sätt inget tak för invandringen

Migration. Presidiet för Sveriges kristna råd uppmanar i ett öppet brev riksdagens samtliga partiledare att värna människovärdet och inte inskränka asylrätten....

Skulle rapportera om islamiskt center – utsattes för stenkastning

Brott. Journalister från SVT Uppsala har utsatts för stenkastning. Det skedde när ett tv-team skulle filma en intervju med personer som vill bygga ett...

Svårare för Netanyahu att sitta kvar

Nyhetskommentar Nyhetskommentar. När de israeliska medborgarna gick till val till sin riksdag, knesset, för andra gången på fem månader uteblev även denna gång ett tydligt utslag. 

Svag fördel för Benny Gantz i rösträkningen

Israel. Valresultatet i Israel fortsätter att vara jämnt när rösträkningen i princip är klar. Benny Gantz parti, Blåvitt, har ett litet övertag, men det...
E-tidning