Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Hans Jansson, 80 år

Väckelsepredikanten Hans Jansson fyller 80 år och vill vara med så länge som möjligt och predika Guds ord. – Jag känner samma hänförelse nu som när jag var 18 år och har bett om att få tjäna Jesus i tio år till, säger han.

Jubilar · Publicerad 11:00, 28 feb 2019

Hans Jansson har varit predikant i 60 år, hälften av tiden som resande frilans- och sångarpastor och hälften som föreståndare, i olika perioder, för pingstförsamlingarna i Dals-Ed, Pålsboda, Märsta och Hörby.

Sedan han blev pensionär har han rest på fria kallelser och skrivit tio böcker. Hans senaste heter Guds församling och de tio jungfrurna.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Ebba Busch Thor ska gå i Prideparaden

Politik. KD-ledaren Ebba Busch Thor ska gå i årets Prideparad i Stockholm, trots att hon själv tidigare riktat kritik mot evenemanget. Det beskedet ger hon i...

Kristnas kallelse är inte att vara bekväma

Ledare Abortfrågan. Frågan om abort vill inte försvinna. Högljudda diskussioner är ett återkommande fenomen, men sällan med ökad klarhet som följd. Tvärtom är...
E-tidning