Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Gunnar Bergling, 75 år

Pastor Gunnar Bergling var en stabil, trygg och respekterad präst i Svenska kyrkan när Gud utmanade honom att gå vidare i tro. Livet blev sedan inte lika förutsägbart men desto mer spännande och intressant.

Jubilar · Publicerad 10:01, 29 maj 2019

Gunnar Bergling värjer sig en aning inför att bli uppmärksammad, med anledning av sin högtidsdag. Sina 75 år till trots har han fullt upp med de löpande arbetsuppgifterna i det som blev hans livs kallelse.

– Att församlingen Arken nu har existerat i mer än 30 år är uteslutande ett resultat av en vandring i tro, konstaterar Gunnar Bergling på sitt trygga och sakliga sätt.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Valdeltagandet avgör inriktning

Israelkommentar Det är uppenbart att valdeltagandet avgör valen i demokratiska nationer, men i Israel är procentandelen som röstar särskilt avgörande. Detta beror på...

Sötpotatis – en gröda med svensk potential

Visst älskar sötpotatisen värme, men kan Kanada så kan vi. Den svenska sötpotatisen har potential, enligt Sveriges lantbruksuniversitet.
E-tidning