Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu. Foto: Ariel Schalit/AP/TT

Vad kommer förändras av ett val?

Israelkommentar · Publicerad 11:00, 21 nov 2018

Även om det kan ta några extra månader, så är Israel på väg mot nyval. Detta kommer att prägla nästan alla beslut som tas av regeringen och oppositionen den närmsta tiden. Den faktor som utlöst kapplöpningen mot valdagen är Hamas senaste terrorkampanj.

Med de starka interna menings­skiljaktigheter som tydligt kom till uttryck genom Neta­nyahus presskonferens på söndagen och Bennetts presskonferens på måndagen, är det inte märkligt om Israels invånare är lite oroliga. En så grundläggande oenighet inom regeringen om vägen framåt, kommer med nödvändighet att få konsekvenser för dess handlingskraft. Och en handlingsförlamad regering har inte Israel råd med. Högersidans valkampanj ser hur som helst ut att bli benhård.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Läkare på Irland spjärnar emot beslut om fri abort

Folkomröstning. Många läkare på Irland meddelar nu att de inte tänker utföra aborter och vissa vill inte ens hänvisa kvinnor till andra läkare som kan avbryta en...

Oansvarigt att inte vaccinera mot mässling

Ledare En dödlig sjukdom För ganska precis ett år sedan kom ett larm från vårdcentralen Nötkärnan i Bergsjön. Ett av de första fallen i modern tid av mässling hade...