Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu. Foto: Ariel Schalit/AP/TT

Vad kommer förändras av ett val?

Israelkommentar · Publicerad 11:00, 21 nov 2018

Även om det kan ta några extra månader, så är Israel på väg mot nyval. Detta kommer att prägla nästan alla beslut som tas av regeringen och oppositionen den närmsta tiden. Den faktor som utlöst kapplöpningen mot valdagen är Hamas senaste terrorkampanj.

Med de starka interna menings­skiljaktigheter som tydligt kom till uttryck genom Neta­nyahus presskonferens på söndagen och Bennetts presskonferens på måndagen, är det inte märkligt om Israels invånare är lite oroliga. En så grundläggande oenighet inom regeringen om vägen framåt, kommer med nödvändighet att få konsekvenser för dess handlingskraft. Och en handlingsförlamad regering har inte Israel råd med. Högersidans valkampanj ser hur som helst ut att bli benhård.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Viktig strid för livet har inletts i USA

Ledare Krig inleds inte alltid med en stor smäll. Ibland smyger de i gång, tills det en dag står klart att man står mitt i en stor strid. Det är en sådan...