Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Vad händer om det finns ”judisk terror”?

Israelkommentar · Publicerad 14:58, 9 jan 2019

Man kan fråga sig varför ämnet ”judisk terror” tas upp på den här tidningssidan. Vi pratar om ett ytterst marginellt fenomen, som dessutom har potential att skapa en negativ syn på Israel, långt utöver sina proportioner. Är det inte bättre att skriva om de ämnen som talar till Israels fördel, de händelser som medierna generellt undviker att rapportera om?

Men stöd för Israel måste byggas på en helhetssyn som är realistisk, och på en sund förståelse av den judiska staten. På samma gång som Israel skiljer sig från andra stater är den ändå också likadan. När det gäller utbredd kriminalitet och lagbrott finns det ingen avgörande skillnad – Israels fängelser är minst lika fulla som våra egna.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Stå upp mot terrorn – över hela linjen

Ledare Dådet i Christchurch Fredagens terrordåd i Nya Zeeland var en stor tragedi, då 50 människor mördades i två moskéer. Massmedier och beslutsfattare har reagerat på rimligt...