Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Kameror – inte ideologi – i fokus i valkampanjen

Israelkommentar · Publicerad 01:20, 11 sep 2019

Det stora samtalsämnet i den israeliska valkampanjen de senaste två veckorna har inte varit bostads­krisen, utbildnings­systemet, välfärden eller freds­processen – det har varit kameror.

I efterdyningarna av valet i april avslöjades flera fall av valfusk i röstningslokalerna. Det utspelade sig på flera platser, men var mest utbrett i städer och stadsdelar med arabisk befolkning. Utan att kunna bevisa det, menar flera Likudrepresentanter att detta kan ha kostat dem ett mandat vid förra valet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...