Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu. Foto: Abir Sultan/AP/TT

Israel är viktigare än Bibi Netanyahu

Israelkommentar · Publicerad 11:58, 22 maj 2019

Den intensiva debatten runt immunitetslagen är självklart inte oväntad. Det är också orsaken till att Netanyahu väntade med initiativet tills han inte såg någon annan utväg. När han under valstriden för några veckor sedan konfronterades med påståendet att han försökte få till en mer omfattande immunitetslag, var hans respons entydig: ”Smörja och nonsens.”

I kölvattnet av valet har Netanyahu inte uttalat sig offentligt om saken, men representanter för Likud säger nu att folket tydligt har uttryckt att de vill ha Netanyahu vid makten. Man måste därför göra det som krävs – vilket också är normal praxis i vissa andra länder – för att säkra detta.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...