Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Het debatt när existentiella beslut tas

Israelkommentar · Publicerad 15:06, 7 nov 2018

Minneshögtiderna för Yitzhak Rabin har utvecklats till en termometer för det politiska klimatet i Israel. Att det i år blev extra skarpa fronter kan ha att göra med det faktum att den politiska vänstersidan känner desperation och frustration. Enligt dem är landet på helt fel väg, och det finns inte mycket hopp om förändring.

I minneshögtidens fokus står konflikten med de palestinska araberna. Det var ju nämligen Osloavtalet som var upptakten till mordet på Rabin. Alla israeler, oavsett om man befinner sig på höger- eller vänstersidan, vill självklart ha fred, och man vill bo i en judisk stat. Oenigheten mellan de två sidorna handlar först och främst om sättet man uppnår detta på.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Viktig strid för livet har inletts i USA

Ledare Krig inleds inte alltid med en stor smäll. Ibland smyger de i gång, tills det en dag står klart att man står mitt i en stor strid. Det är en sådan...