Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Prov tar oss närmare Gud, en frestelse vill ta oss bort från honom.

Inför söndag · Publicerad 00:00, 7 mar 2019

Jakobsbrevet 1:12–15

Vår äldsta dotter har precis haft en period av nationella prov i skolan. Om du inte har skolbarn kanske du glömt bort vad det är för något. Nationella prov är prov i engelska, svenska och matematik, samma prov som görs av alla elever i samma årskurs i hela Sverige för att säkerställa att alla ligger på en godtagbar nivå, att de helt enkelt har lärt sig vad de ska. Eleverna förbereder sig noga och de får ofta ha med sig vatten till provtillfället, för att kunna koncentrera sig och göra ett så bra prov som möjligt. Jag har aldrig hört någon som sett fram emot dessa prov. Kanske finns det några, men de är nog inte särskilt många i så fall. Många är nervösa. Men när provet är över och man klarade det, då är glädjen så mycket större!

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...