Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

I denna tid då många människor upplever hopplöshet, behövs de som förtröstar och hoppas på Gud.

Gästkrönika · Publicerad 00:00, 7 jan 2020

Häromdagen hälsade jag på min moster som heter Gudrun. Hon har varit missionär i Zaire och jag minns att när jag var liten så kom hon och hälsade på, och vi fick titta på diabilder samtidigt som hon berättade om många spännande saker hon hade varit med om. Gudrun och jag kom att prata om gamla tider och om hur det var när det bildades en församling i Snällsböke i Hinneryd socken i Småland, och hur man så småningom byggde ett kapell för att kunna samlas i.

Någon gång på 1930-talet började Josef i Sjöatorp samla människor till bön i sitt hem. Man hade hört talas om Andens dop och man hungrade och längtade efter mer av Gud. Människor strömmade till och man började få ont om plats hemma på gården. Drömmar började formas om att få ha en egen samlingsplats, ett bönehus som kunde ta emot många fler människor. Man började med stor förväntan be och söka Gud om en plats att kunna bygga ett kapell på och fira gudstjänst i. Deras förväntan blev uppfylld och genom bön, tro och hårt arbete stod det snart ett vackert rött kapell i Snällsböke. Man välkomnade bygdens barn till söndagsskola och man samlades ofta till bön och många blev välsignade av arbetet. Samma sak har skett på många platser i vårt land, man har längtat efter mer, man har förväntat sig större saker och många bönehus har byggts i Sverige under 1900-talet.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fyra dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Putin: Ryssland har godkänt coronavaccin

Pandemi. Rysslands hälsodepartement har godkänt världens första vaccin mot coronaviruset efter mindre än två... tisdag 11/8 14:37
E-tidning
Senaste magasinen