Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

Hitta din altarplats och låt det bli din segerplats.

Samhällskrönika · Publicerad 00:00, 12 nov 2019

Var hämtar du din styrka, var hämtar du din inspiration och var får Herren utrymme att tala till dig? Har du en plats där Herren och du träffas regelbundet och där du kan sitta ner i lugn och ro och möta honom? Kanske har du hittat din plats i bilen på väg till jobbet, i soffans hörn eller under skogspromenaden?

Jag har förstått att ju mer tiden rinner på, ju mer måsten vi ska uppfylla och ju snabbare allt går i livet, desto viktigare blir det att ha sin mötesplats med Herren. Sin egen dagliga tid med honom.

Får han tala till dig, har du tid att stanna och dröja inför honom, har du en trygg plats där du och han får hänga, umgås och prata? En plats där du är trygg och där du kan gråta, ropa, andas och höra hans tilltal?

I Matteusevageliet 14:13, 24 står det att Jesus sökte sig till ödetrakter för att få vara ensam med sin Fader. Där kunde han på nytt få kraft och bolla tankar med sin Fader, där kunde han på nytt höra visionen och där fyllde han på. Där brottades han säkert över människornas hårda hjärtan, där grät och utgöt han sitt hjärta för Fadern. Där var det bara Jesus och Fadern.

Har du sådana stunder, stilla avskärmade platser? Om Jesus hade behov av att söka ensamheten, hur mycket behöver inte vi det då?

Jag minns när jag var teamledare för ett missionsteam i Sarajevo i Bosnien. Vi var ett ganska stort team och vi skulle bo i kyrkan. Det var trångt. Att hitta sin böneplats där var svårt, så jag utmanade teamet och sade att alla måste hitta sin egen plats där Herren får tala och fylla på för vårt missionsuppdrag i Sarajevo.

Själv gick jag ut och bad Herren leda mig så att jag kunde hitta den bästa platsen. Helt plötsligt befann jag mig på en byggarbetsplats, där byggare rev och byggde, cementerade grunder och jobbade. Där, vid en nycementerad husgrund lite vid sidan av, hittade jag min plats, mitt bönealtare. Där kunde jag lyfta upp hans namn, prisa honom och hämta den dagliga styrkan och visionen. Där hade jag mina stilla stunder mitt i byggdammet.

Jag vet att jag längtade dit varje morgon. Där satt jag vid husgrunden och bara var med Herren. Byggarna såg aldrig åt mitt håll och jag blev aldrig störd. Det där blev mitt dagliga andningshål, där helig gudsnärvaro uppfyllde mig och Herren talade.

Kung Salomo hade sin böneplats vid Herrens altare i templet. I 1 Kungaboken 8:54–55 står det att han låg med händerna sträckta mot himlen för att ta emot ny nåd, nya visioner, ny kraft och vishet att leda sitt land. En kung, som hade allt av rikedom, fruar, makt och villiga tjänare som gjorde allt för att lyssna och tillfredsställa honom.

Kung Salomo älskade säkert sin böneplats, Herrens altare, för där var han nära Gud och kunde ta emot visionen för landet. Det blev hans segerplats.

Var är din segerplats, din altarplats? Har du inte hittat den än? Eller är du inte så noga att uppsöka den? Den här hösten behöver vi mer än någonsin höra Faderns tilltal och hans visioner och mättas av hans närvaro. Den här hösten ska du vinna segrar och förnyas av Guds ord.

Hitta din altarplats och låt det bli din segerplats. Herren är redan på plats för att möta dig!

Får han tala till dig, har du tid att stanna och dröja inför honom, har du en trygg plats där du och han får hänga, umgås och prata? En plats där du är trygg och där du kan gråta, ropa, andas och höra hans tilltal?

Räcker det inte att bara vara en god människa?

Mot väggen Varför måste man tro på Gud – räcker det inte bara med att vara en god människa? /Sandra