Herre min Gud, många är undren du gjort och tankarna du tänkt för oss. Inget kan liknas vid dig.
Psaltaren 40:6

Världen idag

Andlighetens törst är stor och utbuden är lockande för många.

Samhällskrönika · Publicerad 16:23, 23 okt 2019

Jag har under nästan tjugo års tid varit ute på nyandliga mässor i vårt avlånga land. Det har varit Kropp- och själmässor, Inre harmonimässor och Alternativa mässor. Där erbjuds allt som inrymmer ande, kropp och själ. Det finns stora hallar av utställare, som glatt erbjuder andlig healing, trumresor i anden, spirituella samtal, meditationer av olika slag, chakrabalanseringar, tarotläsning, andlig kirurgi och spådomssamtal. Allt kostar mycket pengar.

Man söker frid och kraft på det stora andliga smörgåsbordet och blandar gärna med flera olika utbud, mixar och matchar ihop sitt sökande i sin andliga törst.

Kanske dessa vackra kristaller kan öppna vägen för mig och ge mig frid? Kanske denna healing kan bota min sjukdom? Kanske denna meditation kan hjälpa mig komma i kontakt med andra sidan, och kanske dessa andliga böcker hjälpa mig utvecklas och bli mer medial?

Andlighetens törst är stor och utbuden är lockande för många. Det börjar med ett sökande – man köper på sig någon terapi, blir spådd och tackar ja till en meditation.

Då … öppnar man upp sin ande för orenheter och demonisk verksamhet. Det kan börja så oskyldigt, och det kan sluta med depression, sjukdom och död. Bibeln varnar skarpt att vi inte ska hålla på med ockultism (se 5 Mos 18:9–14).

Att då få stå där, med den kristna montern och erbjuda frid, helande och kraft i Jesu namn, är både underbart och spännande. Att få stå där, iklädd Jesus och med hans kärlek, och förklara evangelium för sökande är fascinerande, och att sedan få be och betjäna dem i våra ”helandestolar” är livet.

Jesus gör saker där. Jesus berör, omfamnar, läker, tröstar, talar och lämnar ingen oberörd. Där och då knyter vi välsignade kontakter och byter ofta telefonnummer och epostadresser. Många vill ha mer kontakt och träffas igen.

Att få ge en bit av himlen, förmedla hopp och en levande Jesus, och att omfamna någon som söker och letar – det är stort.

– Står du här och pratar om Jesus? skrek en kvinna till mig. Han var en bra man, men han är ju död!

– Ja, han dog, men han uppstod ju igen. Har du inte läst fortsättningen?

– Vilken fortsättning? snäste hon.

– Den här, sade jag och höll upp Bibeln, och läste högt om uppståndelsen på tredje dagen.

Jag höll fram Bibeln så hon själv kunde se. Hon läste, tittade upp och läste igen, och såg sedan upp på mig och utbrast, mycket förbryllad:

– Men … Men varför har ingen sagt detta till mig? Han dog ju, men att han sedan uppstod? Jag visste inte!

– Vad bra att du kom hit, sade jag. Det var ingen slump. Jesus älskar dig och söker dig och han lever i dag. Det är därför jag står här för att berätta detta för dig.

Vi fick be och betjäna kvinnan, under tårar, och hon tog en Bibel med sig när hon gick.

De flesta svenskar kallar sig sökare i dag, och vi kristna har världens bästa Jesus och evangelium om kärlek, frid och liv. Det alla söker.

Vem kan du vittna för i dag? Vem är sökare i din bekantskapskrets? Vem längtar efter friden, livet och glädjen där du rör dig?

Våga vara frimodig och ge av den sanne Jesus. Börja be i din kammare att han ska leda dig och ge dig kärlek till sökarna, för de är många, alltför många, och de håller på att gå förlorade.

Börja be i din kammare att han ska leda dig och ge dig kärlek till sökarna, för de är många, alltför många, och de håller på att gå förlorade.

Ökad försäljning på Systembolaget

Konsumtion. Coronapandemin har bidragit till att öka Systembolagets försäljning markant. Försäljningsvolymen... torsdag 16/7 14:28

Rapport: Trumps asylpolitik hjälper få förföljda kristna

USA. Rekordfå av världens mest förföljda kristna får asyl i USA, konstaterar en färsk rapport från Open... torsdag 16/7 11:27

Palestinier uttalade sig positivt om Israel – greps

Israel. Flera palestinier som nyligen uttryckte sitt stöd för Israels eventuella fulla övertagande av delar... onsdag 15/7 16:23

John Derneborg: Med stor respekt hade jag förmånen att sitta ner med en åldrad Berthil Paulson

Gästledare När jag var pastor i ett område som kallas Nordmarken i sydvästra Värmland, så var det väldigt... torsdag 16/7 00:10

Rekordhöga aborttal oroar i Storbritannien

Statistik. Antalet aborter ökade i England och Wales förra året och nådde rekordnivå. Mest ökade aborter som... onsdag 15/7 16:10

Kan en kristen bära vapen?

Mot väggen Kan en kristen med gott samvete bära vapen i egenskap av polis eller militär och när så behövs även...

Profetisk rörelse tuktade och befruktade Vineyard

John Wimber och Vineyard i Sverige (del 4/10). Guds helige Ande kom genom profeter med en förnyelsens vind till Vineyardrörelsen. Gud ville fostra...