Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Emanuel Minos var en av huvudtalarna på Nyhemsveckan. En konferens den norske pingstlegenden har talat på många gånger förr och som han har många minnen från. Foto: Erik Lundström

Kärt återseende för Minos

En av talarna bland tallarna var Nyhems-legenden Emanuel Minos.– Det är aldrig för sent att börja om med Gud, predikade han på måndagen.

· Publicerad 07:00, 22 jun 2011

Emanuel Minos strålade när han predikade i den stora Nyhemshallen. Många hade kommit till Nyhem över dagen för att höra pingstlegenden tala. Det är svårt att tro att mannen i talarstolen snart är 90 år.
– Om du har problem eller svårigheter som du inte kan lösa med ditt mänskliga förstånd, lägg det under blodets mäktiga kraft, predikade han kraftfullt.
Efteråt är den norske pingstlegenden påtaligt tagen över att åter vara på Nyhemsveckan.
– Det är en oerhört stor upplevelse, jag har ju varit här på Nyhemsveckan år efter år förr i tiden, säger han till Världen idag.
Han berättar att konferensledningen ville boka in honom på tisdagen, men det gick inte eftersom han då ska vara huvudtalare på en norsk pingstkonferens i Nordnorge.
Han och frun Åse, som också är pingstpredikantens privatchaufför, åkte därför tillbaka till Norge samma dag.

Emanuel Minos har många minnen från Nyhem. Ett handlar om när han skulle framföra den egenskrivna sången "Sången om människan", men hade glömt text och noter hemma.
– Jag glömde varje ord i sången och fick hitta på en ny text som rimmade genom hela sången. Min fru höll på att dö av förtvivlan, berättar Emanuel Minos som efteråt var genomblöt av svett. Men publiken märkte ingenting.
– Det var en fruktansvärd upplevelse, säger han och skrattar.

Vad är ditt råd till den svenska kristenheten?
– Förnya dopet i den helige Ande för i oss själva är vi är ingenting. Gör vi det kan allting hända.

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10
E-tidning
Senaste avsnitten:
Följ Världen idag i sociala medier