Det är Herrens nåd att det inte är ute med oss, att det inte är slut med hans barmhärtighet. Den är ny varje morgon, stor är din trofasthet.
Klagovisorna 3:22-23

Världen idag

Varför kommer du till Roseniuskyrkan?

Församlingsliv · Publicerad 06:50, 9 jun 2022

Tomas Eklund, 34 år, Sollentuna:

– Det är väldigt bra förkunnelse och Roseniuskyrkan vill stå på Bibelns grund. Det är väldigt viktigt för mig att ha en bibeltrogen kyrka som jag går till. Sedan att det finns variation i sånger, både gammalt och nytt, det uppskattar jag. Och barnverksamheten tycker jag är väldigt bra eftersom jag har barn själv.

Ella Johnston, 27 år, Täby:

– Jag kom till Stockholm och kände två personer och de gick här. Så då gick jag hit. Efter två söndagar fick jag frågan om att vara med i ett team, vilket jag tackade ja till. Och sedan trivdes jag så bra att jag stannade. Jag har varit i några andra kyrkor i Stockholm och kollat, men jag trivs med att det är ganska litet, lagom. Man lär känna folk väldigt bra.

Maria Ringdahl, 31 år, Solna:

– Jag tycker det är en härlig församling och bra undervisning. Jag började gå till Roseniuskyrkan för tio år sedan därför att min man jobbade i kyrkan när vi blev tillsammans, så det var naturligt att jag kom med. Jag trivs väldigt bra! Det är en församling där alla olika åldrar finns och med goda relationer mellan generationerna. Vi har barn- och ungdomsverksamhet, mycket musik och ett stort ideellt engagemang där Jesus får vara i centrum och där undervisningen är central.

Sigvard Hasselberg, 74 år, Sollentuna:

– Jag har varit med här sedan barndomen och jag har inte sett någon anledning att gå över till något annat kyrkosamfund. Man predikar omkring det väsentliga. Bibelns grundsanningar om Kristi frälsningsverk för oss och det fasta Ordet som är inspirerat av Gud och verksamt även i vår tid. Och dessutom en god kristen gemenskap här med bröder och systrar i tron. Man håller fast vid det gamla fasta budskapet och låter sig inte rubbas av alla dessa nyandliga strömningar som förekommer med mer eller mindre tveksamma bibeltolkningar och bibelsyner.

Niklas Jonsson, 29 år, Stockholm:

– Jag blev tipsad av en vän som kände en av predikanterna, Martin. Jag började lyssna på kyrkans podcast, faktiskt under pandemin. Och sedan började jag gå hit när det började lugna sig. Jag är uppväxt i EFS, så ELM är ganska nära och jag uppskattar predikan och undervisningen. Jag har lärt känna många bra människor här och har fastnat i gemenskapen. Jag uppskattar att det är fokus på Bibeln. Också att det appliceras på ett sätt som passar mig och det är evangeliet som predikas.