Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

Linnea Bengtsson och Karolina Höglund hittade hem i EFS-kyrkan i Alingsås. Foto: Mattias Backlund

Linnea och Karolina fann Jesus mitt i mörkret

Som att komma hem. Så beskriver både Linnea Bengtsson och Karolina Höglund upplevelsen när de för första gången kom till EFS-kyrkan i Alingsås efter tuffa livsresor.

Församlingsliv · Publicerad 06:50, 11 maj 2023

Som 14-åring flyttade Linnea Bengtsson hemifrån. Hennes pappa hade då lämnat hennes mamma, och hittat en ny kärlek. Dock skar det sig i relationen mellan henne och Linnea.

– Vad jag än gjorde så blev det bråk. Jag ville inte bo hemma så jag hamnade hos en jourhemsfamilj.

Därefter fick hon tillbringa många år på olika typer av ungdomsboenden, men det blev en stökig tid med mycket alkohol och droger.

Som 18-åring flyttade hon till eget boende och såg det som en ny chans i livet.

– Det fanns ingen annan väg. Det var det eller att dö. Alla runt omkring mig sade till mig att jag kommer dö för att jag knarkade så mycket.

Där och då bestämde hon sig för att ge sig själv till Gud.

– Jag sade till Gud att nu är det upp till dig. Då föll allting bort. Jag bara stod där i rummet och förstod inte hur det kunde kännas så. Jag hade aldrig känt mig så lätt.

För att verkligen få vandra med Jesus sökte hon sig till en bibelskola, och hamnade då på Hjälmared folkhögskola utanför Alingsås. Genom Johan Norén, pastor i EFS-församlingen i Alingsås och lärare på bibellinjen, kom hon på besök till kyrkan.

– Jag satt där på min stol och kollade upp i kyrkans tak. Jag hade alltid undrat vad hemma är, men här hittade jag hem. Det hade jag aldrig känt förr.

Karolina Höglund har en helt annan historia bakom sig, där hon var djupt inne i new age bland annat genom yoga och astrologi. I sju års tid satt hon fast i det ockulta – men så damp Sebastian Staksets bok ner i hennes brevlåda. Det fick henne att börja läsa Bibeln.

– Det gav en hunger för Ordet. Jag ville ha mer av Jesus, säger hon.

Även Karolina sökte till Hjälmared folkhögskolas bibellinje och kom via Johan Norén till en kampanj i EFS-kyrkan. Direkt kände även hon sig hemma.

– Det är en låg tröskel men högt i tak där folk är så frimodiga, samtidigt som man får vara sig själv.

Alla runt omkring mig sade till mig att jag kommer dö för att jag knarkade så mycket.

Nya dykningar vid Estonia ska ge kunskap om bildäcket

Estonia. I mitten av juli planeras för nya dykningar vid Estonias vrak. Målet är att filma på bildäck och... tisdag 30/5 20:00

Den gamla pingsteelden faller än

Bönekrönika ”Guds rike består inte i ord utan i kraft” (1 Kor 4:20). Vid en städning i hemmet härom dagen kom... tisdag 30/5 00:00