Din rättfärdighet når upp till himlen, Gud, du har gjort stora ting. Gud, vem är som du?
Psaltaren 71:19

Världen idag

Håller väckelsemöten i modern form – ser flera frälsta

Sedan slutet av sommaren har en modern form av väckelsemöten, under namnet ”After work”, satt ett stort avtryck i Filadelfiakyrkan i Nyköping.

– Poängen är att man kommer hit efter jobbet. Det är den helige Ande som ska jobba i stället för dig, säger pastorn Sven Almkvist.

Församlingsliv · Publicerad 06:50, 1 dec 2021

När Filadelfiakyrkans pastor Sven-Gunnar Roos blev dödssjuk i corona fick Sven Almkvist frågan om att bli vikarierande pastor.

– Jag har varit här sedan augusti och blir preliminärt kvar till den sista december, säger Sven, som utöver pastorstjänsten är resande förkunnare och ledarskribent på Världen idag.

Sven intitierade After work i augusti eftersom han upplevde att församlingsmedlemmarna verkade vilja ha riktiga möten i kyrkan istället för digitala gudstjänster.

After work är tänkt att vara en andlig injektion i församlingen och arrangeras varje onsdag. Mötesformen motsvarar ungefär det man brukar kalla väckelsemöten, men i modern form. After work har inga pålysningar eller kollekt, utan man vill fokusera helt på den personliga upplevelsen av Jesus och den Helige ande.

Målet är att aktivera församlingen andligt efter en lång tids stiltje i gudstjänstfirande och social gemenskap. Mötena börjar med lovsång och tillbedjan som därefter följs av en väckelsepredikan. När den är över tar eftermötet vid.

– Poängen är att man kommer hit efter jobbet. Det är den helige Ande som ska jobba i stället för dig, säger Sven.

Mötena är anpassade för att ta emot utomstående som bereds möjlighet att lämna sitt liv till Jesus.

– Det är kvällar som är tänkta att utmana oss alla att överlåta oss till Kristus, säger Sven.

Flera personer har också kommit till tro.

– Jag upplever att Guds Ande verkar i människor. Vi måste ge rum för honom annars drar han sig undan, blir bedrövad och tyst. Den som är ledsen är tyst. Vi vill ge rum för Anden och Guds ord på After work, säger Sven.

Fotnot: Du kan läsa om pastor Sven-Gunnar Roos mirakulösa tillfrisknande i vittnesbördet som publicerades i tidningen 16/11.

Poängen är att man kommer hit efter jobbet. Det är den helige Ande som ska jobba i stället för dig

Ebba Busch mötte Bränsleupproret

Energipolitik. KD meddelade nyligen att partiet vill sänka reduktionsplikten för diesel så att dieselpriserna blir... torsdag 27/1 09:00

När föräldrarnas betydelse erkänns kan skolan bli bättre

Ledare För några decennier sedan hade det varit otänkbart att grovt våld, allvarliga trakasserier och... torsdag 27/1 00:10

Planen som skapar en palestinsk stat utan att följa några avtal

Israelkommentar Oslo-avtalen var de fredsavtal som Israel och PLO slöt under 1990-talet, vilka ledde fram till... torsdag 27/1 00:10

Jesus är hoppet självt

Inför söndag En Trisslott. Hoppas, hoppas … neeej, det blev bara två ”en miljon”! Jag hade ju behövt tre... torsdag 27/1 00:00

Rysslands invasionshot av Ukraina följer ett mönster

Nyhetskommentar Med över 100 000 ryska soldater utplacerade med krigsmateriel längs den ukrainska gränsen sätter... torsdag 27/1 00:00

Nu är OS-truppen spikad

Sport. Den svenska OS-truppen är spikad. Skicrossåkaren Eliott Baralo, 23, och alpinåkaren Charlotta... torsdag 27/1 05:00
E-tidning
Tidningen kommer ut tisdag–lördag. Fredags- och lördagsutgåvorna publiceras endast digitalt.
Senaste magasinen
Senaste avsnitten:
Följ Världen idag i sociala medier