Herrenavskyr falsk våg, full vikt behagar honom. När högfärd kommer följer förakt, men vishet finns hos de ödmjuka.
Ordspråksboken 11:1–2

Världen idag

Gud mötte med Linnea genom radioandakt

Sommaren 2021 gick Linnea Frenell igenom en kris. Plötsligt kände hon att hon skulle slå på ”Radio Falköping”, och hamnade mitt i en andakt, där någon som hette Johannes Hasslekvist talade.

– Där uppenbarade Gud sin kärlek för mig!

Församlingsliv · Publicerad 07:50, 9 dec 2022

Falköpingsbon Linnea ger ett stabilt intryck. För drygt ett år sedan blev hon frälst – men även om hon inte vuxit upp i en kristen familj, har hon länge haft en tro på Gud.

– När man pratat om existentiella frågor, har jag alltid landat i att Gud måste finnas.

Ordet ”kristen” var däremot inget hon identifierade sig med och hon hade inte hört evangeliet om Jesus. Men när hon vid ett tillfälle besökte Svenska kyrkan, fick hon under prästens predikan uppleva Guds närvaro.

– Något hände på insidan av mig. Jag till och med tittade mig omkring för att se om andra kände detsamma – men det verkade inte så, ler Linnea.

Under en tuff period sommaren 2021, där många nära relationer gick sönder, mådde hon mycket dåligt och upplevde ensamhet och mörker.

– Men när jag var på väg till jobbet, fick jag en stark känsla av att jag skulle slå på ”Radio Falköping” – en kanal jag inte visste om sedan tidigare.

Linnea slog på radion och kom rakt in i en andakt som hölls av någon som hette Johannes. Där fick hon samma upplevelse som hon hade haft i kyrkan den där gången, ”fast starkare”.

– Mörkret skingrades och Gud uppenbarade sig för mig där och då. Och jag blev fascinerad av att det fanns någon i Falköping som ”hade det här”, skrattar Linnea.

Linnea googlade Johannes namn och kom i kontakt med församlingen Revive. Sedan dess har hon fått undervisning och förståelse för olika saker i hennes liv, och att det finns en andevärld som inte är av Gud.

Hon är tacksam till församlingen och Johannes med hustrun Linnea för den undervisning hon har fått.

– De har ett stort hjärta för människor. Jag har fått uppleva så mycket kärlek!

S-förbund i Instagram-inlägg: Förbjud koranbränningar

Politik. Det socialdemokratiska sidoförbundet Tro och Solidaritet uppmanar till förbud mot koranbränningar.... fredag 31/3 15:00

Hbtq-frågan kommer att splittra många frikyrkor

Ledare Det råder religionsfrihet i Sverige. Det gäller även enskilda pastorers syn på hur Skriftens texter... fredag 31/3 00:10

Hockeyn borde ta lärdom av fotbollen

Nyhetskommentar Hällevik, ett gammalt fiskeläge som förvandlats till badort, är en tätort på Listerlandet i... fredag 31/3 00:00