Under sång och dans ska man säga: ”Alla mina källor har jag i dig.”
Psaltaren 87:7

Världen idag

August Petersson är en av de ungdomar som nyligen döptes i Pingstkyrkan i Gnosjö. Dopet förrättades av pastor Stefan Lindgren. Foto: Privat

Golftalang fick nystart med dop

I november förra året var det fest i Pingstkyrkan i Gnosjö. Då döptes fyra ungdomar. En av dem var sextonårige August Petersson.

– I och med dopet blev det mer konkret att det är jag själv som vill följa Gud. Det är inte bara något jag gör för att mina föräldrar är kristna, säger han.

Församlingsliv · Publicerad 06:50, 28 apr 2022

August Petersson har praktiskt taget vuxit upp i kyrkan. Hela hans familj är kristna och gudstron har varit självklar för honom hela livet. I höstas bestämde han sig för att ta steget och låta döpa sig.

– Nu kör vi, tänkte jag. Efteråt har det känts helt magiskt.

Han beskriver det som att dopet har inneburit något av en nystart i livet.

– Det känns som om jag har börjat om.

August är något av en sportnörd. Han gillar idrott i allmänhet och golf i synnerhet. Till vardags pluggar han på ett golfgymnasium i Helsingborg. En vardag långt bort från familjen och kompisarna hemma i Gnosjö. I Helsingborg har han inga kristna kompisar. Där­emot har han genom digitala träffar regelbunden kontakt med den kristna idrottsorganisationen Sport for life.

– För mig är den en väldigt stor trygghet att genom det få möta och prata med andra idrottare som också är kristna, säger han.

På helgerna åker August oftast hem till Gnosjö, hem till familjen och vännerna i kyrkan. Han poängterar hur mycket församlingens pastorer Stefan Lindgren och Gabriel Reinwalds betyder för honom.

– De är verkligen öppna för att prata med mig om olika frågor om kristendom och tro. Det finns inga dumma frågor för dem.

För mig är den en väldigt stor trygghet att få prata med andra idrottare som också är kristna.

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10